Logo Recepty pro děti

Sekaná s listovým špenátem

sekana-spenat-web

Recepty |

Ingredience:

500 g mletého masa (mix hovězí a vepřové maso), 300 g čerstvého špenátu, 1 vejce, 1 rohlík, 100 ml mléka, jarní cibulka, 1 stroužek česneku, 1-2 lžičky soli, pepř (nemusí být) a čerstvé oregano

Postup:

Nakrájejte rohlík na kostičky a namočte do mléka. Špenát omyjte a odtrhejte středy, poté spařte krátce horkou vodou a podle potřeby vymačkejte přebytečnou vodu. V míse smíchejte namočený rohlík s mletým masem, vejcem a špenátem. Dochuťte utřeným česnekem, troškou soli, pepře a čerstvým oreganem. Lepí-li se těsto na sekanou, přisypte trošku strouhanky. Pečte přiklopené v troubě na 180°C asi 30 minut, poté bez pokličky přibližně ještě hodinu do zlatova, podle potřeby podlévejte. Aby sekaná udržela při pečení požadovaný tvar, zapíchněte do ní párátka. Podávejte s brambory.

Pozor na mleté maso:

Již hotové a k prodeji připravené vakuované mleté maso nemusí úplně splňovat zásady zdravého životního stylu. Proto sledujte informace uvedené na obalu, zda neobsahuje maso příliš soli a přídavné látky. Ideální volbou je mleté maso s označením BIO nebo tzv. výběrové maso. Pokud chcete mít 100% kontrolu nad kvalitou masa, kupte si vepřovou kýtu a zadní nebo přední hovězí a maso si umelte v mlýnku doma.


(c) Jana Vašáková 2011 powered by TXP