Logo Recepty pro děti

Rybí pomazánka z tuňáka

Recepty |

Ingredience:
170 g tuňáka ve vlastní šťávě (1 plechovka), 100 g lučiny, 1 lžička panenského olivového oleje, 1 lžička plnotučné hořčice, 1 jarní cibulka, špetka soli, čerstvá pažitka a petrželka, celozrnné pečivo

Postup:
Tuňáka slijte a přendejte do větší misky. Utřete s lučinou. Vmíchejte trošku olivového oleje, hořčici, špetku soli, jarní cibulku a bylinky nasekané na jemno. Promíchejte a podávejte na celozrnném pečivu.

Doporučení: Vhodné pro děti od 3 let.

Tip: Protože je na trhu nepřeberné množství tuňáka, vybírejte co možná nejkvalitnější značku a sledujte informace o složení uvedené na obalu.

Něco málo o mořských rybách:
Mořské ryby jsou důležitou součástí zdravého jídelníčku. Obsahují omega 3 mastné kyseliny, které při pravidelné konzumaci mají vliv na správný vývoj mozku a centrální nervovou soustavu dítěte. Jsou zdrojem vitamínu D a A, vitamínů skupiny B, železa, selenu a jódu. Mohou mít i méně kůstek než sladkovodní ryby. Nejzdravější jsou ve své čerstvé podobě.

Další recepty s rybami naleznete zde:
Ryba s kuskusem a zelenými lusky
Pečený amur s tymiánem


(c) Jana Vašáková 2011 powered by TXP