Logo Recepty pro děti

Jednoduchá dýňová polévka

dynova-polevka-web

Recepty |

Ingredience pro 4 osoby:

600 g dýně typu hokaido (může být i máslová), 1 středně velká cibule, 1 – 2 stroužky česneku, 1 lžíce řepkového oleje, sůl, pepř (nemusí být) a 1,5 litru domácího zeleninového vývaru (případně bio bujonu)

Recept na domácí zeleninový vývar naleznete zde

Postup:

Cibuli nasekejte a spolu s nadrceným česnekem je orestujte na řepkovém oleji. Přidejte na kostičky nakrájenou dýni a duste asi tak 10 minut. Poté podlijte vývarem, osolte, opepřte a nechte vařit na nižší teplotě asi tak 30 minut. Odstavte, rozmixujte a podle potřeby dochuťte. Mléko nebo smetana může polévku zjemnit. Podávejte s pečivem

Tip:

využijte dýňová semínka, stačí je omýt a na sucho orestovat na nepřilnavé pánvi. Můžete podlít i troškou vody, případně pár kapkami řepkového oleje.

Více o dýních a jejich využití v kuchyni se dočtete zde: www.receptyprodeti.cz/dyne-v-kuchyni


(c) Jana Vašáková 2011 powered by TXP