Logo Recepty pro děti

Čokoládový králíček s muffiny

coko-zajic-s-muffiny-web

Recepty |

Ingredience:

2 vejce, kůra z nechemicky ošetřeného citrónu, 1 bio vanilkový cukr, 1 lžíce třtinového cukru, 100 ml polotučného mléka, 25 – 30 g čokolády na vaření, 50 g celozrnné pšeničné mouky, 100 g polohrubé pšeničné mouky, ½ sáčku prášku do pečiva bez fosfátů a 2 lžíce řepkového oleje

Postup:

Vejce rozšlehejte s vanilkovým a třtinovým cukrem a kůrou z citrónu. Postupně vmíchejte mléko, nastrouhanou čokoládu na vaření a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidejte řepkový olej a těsto zlehka promíchejte. Vymažte a vysypte formu králíčka, vlijte těsto do ¾ a přiklopte. Zbývajícím těstem naplňte muffiny a společně dejte péct do předehřáté trouby na 180°C. Muffiny vyndejte cca. za 25 minut, králíček bude hotový přibližně za 45 minut. Ještě horký jej vyklepněte.

Tip: těsto vystačí na formu králíčka o velikosti 20 cm a 3 muffiny připomínající velikonoční vajíčka

Něco málo o čokoládě na vaření:

To, že není čokoláda jako čokoláda, víme všichni. Ta „zdravá“ by měla mít alespoň 70% kakaa, jenže, jak já s oblibou říkám, lepí se na zuby a nedá se to jíst. Jde totiž o zvyk. Na pečení je ideální volbou kvalitní čokoláda na vaření, dostanete ji téměř v každém dobře zásobeném obchodě, dokonce i v bio kvalitě. Dobře se do těsta zpracovává a rovnoměrně se rozpouští.


(c) Jana Vašáková 2011 powered by TXP