Logo Recepty pro děti

Celerovo-bramborové muffiny

Recepty |

Ingredience na 6 muffinů:

2 větší brambory, ¼ celeru, 1 vejce, 2 lžíce mléka, ½ hrnku hladce namleté celozrnné mouky, 1 lžička prášku do pečiva (bez fosfátů), 1 stroužek česneku, mořská sůl a majoránka

Postup:

Brambory a celer očistíme, oloupeme a nastrouháme struhadlem. Vmícháme vejce, mléko, propasírovaný česnek, sůl a majoránku. Sůl můžeme v receptu nahradit i nastrouhaným sýrem. Postupně přidáváme mouku a nakonec prášek do pečiva. Formy na muffiny naplníme těstem po okraj a vložíme je do předehřáté trouby na 180°C. Pečeme dozlatova, asi tak 25 minut. Zda jsou hotové, zjistíme párátkem. Můžeme podávat jako jednohubky nebo jako přílohu k masu a zelenině.

Více o celeru se dozvíte zde


(c) Jana Vašáková 2011 powered by TXP